Sušić ne juri za novim klubom: Teško se sad nešto može dogoditi
Jedan od najboljih fudbalera naše zemlje svih vremena se odmara od stresa kojeg nosi trenerski posao (Foto: EPA)

Turci ga vide na klupi Bursaspora, ali on o tome ne zna ništa

Sušić ne juri za novim klubom: Teško se sad nešto može dogoditi · Intervju

Najuspješniji selektor u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, po svemu sudeći, neće dugo se odmarati od trenerskog posla.

Sušić se krajem prošle godine razišao sa Alanyasporom i trenutno u Parizu se odmara od stresa kojeg donosi trenerski posao, no čini se da bez angažmana neće biti dugo, jer u ovom momentu ne manjka interesovanja za njegove usluge.

Turski mediji već sedmicama špekulišu da bi se legendarni Sušić mogao vratiti u tamošnji fudbal, navodno na svojoj klupi ga želi vidjeti prvoligaš Bursaspor, koji u posljednje vrijeme ne bilježi baš najbolje rezultate pod vodstvom francuskog stručnjaka Paula Le Guena. O tome Sušić, barem kako je rekao u izjavi za SportSport.ba, ne zna - ništa.

"Dugo me povezivaju sa Bursasporom, čak su me i jutros zvali neki novinari iz Turske, međutim nema ništa konkretno u tome. Bliži se kraj prvenstva, slabo se šta i dešava, a ne vidim ni razlog da u Bursasporu nešto sad mijenjaju jer su već osigurali opstanak u ligi. Ne vjerujem da će se nešto izdogađati prije nego se završi sezona", javio se Sušić za SportSport.ba.

Interesa za povratkom u Tursku svakako ima.

"Sigurno je da bih volio opet tamo raditi. Turska je interesantna zemlja, ljudi tamo obožavaju fudbal, a i mnogo se ulaže. Bilo je kombinacija nedavno da se vratim, nekih razgovora preko mojih pomoćnika, ali, barem zasad, nema nikakvih novosti po pitanju toga."

A kad je Sušić bez posla, onda je u Parizu.

"Pariz je moj dom, tu mi je porodica. Nije me bilo godinu dana, rješavam neke obaveze, tako da mi još nije dosadno bez trenerskog posla", kazao je kroz smijeh Sušić na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U turskom fudbalu Sušić uživa veliki ugled. Prije angažmana u Alanyasporu, u ovoj zemlji je još imao priliku voditi tamošnje klubove Istanbulspor, Konyaspor, Ankaragucu, Rizespor i Ankaraspor.

Top Komentari

Joks
Hehe, ne juri za poslom! Hajde trenerska 'legendo' dođi u Zenicu i "spasi" Čelik - tu ti se uklpa tvoj 'standardni' 'trenerski rok'
3 6
SEIKO
Teleću glavu za trenera neće niko, tele nema pojma , igra bez beka, pa igra bez napadača itd.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti