Zaboravljeni Englez postigao hat-trick za četiri minute

Nekad je važio za velikog talenta

Zaboravljeni Englez postigao hat-trick za četiri minute

Vjerovatno je mogima od vas poznato ime Matta Derbyshirea, nekada velikog engleskog talenta kojem su prije desetak godina predviđali veliku karijeru.

Derbyshire nikada nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal i nije zaigrao za United, Liverpool ili Arsenal, kako se očekivalo, već je tokom karijere pretežno igrao u osrednjim klubovima Championshipa.

Matt Derbyshire je danas član kiparske Omonije, za koju je ove sezone postigao već 15 golova u tamošnjem prvenstvu.

Danas je Derbyshire imao svoj šou na utakmici svog kluba protiv Achanasa. Gosti su vodili sa 2:0 sve do 71. minute, kada je Derbyshire zablistao i postigao hat-trick u samo četiri minute.

Omonija je, tako, u 75. minuti povela sa 3:2 i tu prednost je uspjela sačuvati do kraja.

Bivši mladi reprezentativac Engleske, koji danas ima 30 godina, ubjedljov je prvi strijelac kiparske lige sa četiri gola više od prvog pratioca Papoulisa iz Apollona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi