Zaboravljeni Federico Macheda karijeru nastavlja u Grčkoj

Karijeru nastavlja u Grčkoj

Zaboravljeni Federico Macheda karijeru nastavlja u Grčkoj

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Federico Macheda nekada je važio za veliku nadu Manchester Uniteda, ali nikada nije uspio opravdati očekivanja i napraviti veliku karijeru.

Macheda je dobio veoma rano šansu u Manchester Unitedu kod Alexa Fergusona i bio je sjajan u prvih nekoliko utakmica. Tada se uveliko govorilo o tome da će on postati jedan od najboljih igrača svijeta, ali to se nikada nije desilo.

Italijan je lutao po cijeloj Evropi i promijenio dosta klubova, a sigurno da je nakon svega pao u zaborav. Ipak, danas je saopšteno da je nekadašnji igrač Crvenih đavola pronašao novi klub i da će karijeru nastaviti u dresu grčkog Panathinaikosa.

Panathinaikos je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da je Macheda njihov novi igrač, te da u klub stiže kao slobodan igrač. S grčkim velikanom potpisao je saradnju na tri sezone nakon što je napustio italijanskog drugoligaša Novaru.

Top Komentari

AMKO
Gdje ce propali fudbaler vec u propaloj Grcku hahahaha
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi