Zaboravljeni Van der Wiel otišao daleko od Evrope

Karijeru nastavlja u MLS-u

Zaboravljeni Van der Wiel otišao daleko od Evrope

Nekadašnji holandski reprezentativac Gregory Van der Wiel, kojeg javnost najviše pamti iz vremena kada je nastupao za PSG, ponovo je promijenio klub.

Nakon samo pet mjeseci provedenih u Cagliariju, Van der Wiel je napustio Italiju i otišao u Sjedinjene Američke Države te potpisao za ekipu Toronta, za koju nastupaju Giovinco, Altidore, Bradley...

Holanđanin se nije najbolje snašao u Seriji A i za Cagliari je odigrao svega pet utakmica u ovoj sezoni, a odlaskom u Toronto će pokušati oživjeti svoju karijeru i možda se ponovo vratiti u neki respektabilni evropski klub.

Van der Wiel je ponikao u Ajaxu u kojem je igrao do 2012. godine kada je za šest miliona eura prešao u PSG. U pariškom klubu je proveo četiri i po godine i to je bila zlatna era njegove karijere, koja je kasnije krenula nizbrdo.

Prvo je kao slobodan igrač otišao u Fenerbahče, a zatim stigao u Cagliari, gdje nije opravdao ukazano povjerenje.

Ovaj 29-godišnjak ima i bogato internacionalno iskustvo s obzirom da je za reprezentaciju Holandije odigrao 46 utakmica, te osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi