Zach Wright blizu reprezentacije BiH

Petrović pronašao novog Amerikanca ?

Zach Wright blizu reprezentacije BiH

M. Maksimović

Selektor reprezentacije BiH Aco Petrović ovih dana boravi u Tel Avivu gdje prati završnicu ABA lige. Petrović je ponovo u ulozi sukomentatora HRT-a, ali sasvim sigurno obavlja i posao koji je vezan za reprezentaciju BiH.

U postavi Cedivite danas igraju nekadašnji reprezentativci BiH, Ivan Opačak i Vedran Princ, pa nije isključeno da Aco obavi razgovore sa ovim igračima. Ono što je u ovom trenutku zanimljivije, jeste informacija koja stiže iz Tel Aviva, a ''prvukli'' su je novinari koji su na licu mjesta. Cibonin play Zack Wright je vrlo blizu nastupa za reprezentaciju BiH. Petrović još uvijek ne želi potvrditi tu informaciju, ali kako prenose mediji u Hrvatskoj, papirologija za Wrighta je u ''pripremi''.

Wright je u završnici sezone stigao u Cibonu, a čini se da je Amerikanca, Petroviću preporučio Jasmin Repeša, Čapljinac, trener Cibone. Zach Wright je rođen 5.februara 1985.godine. Nakon završenog univerziteta Central Missouri dolazi u Evropu.U Evropi je igrao za ekipe Braunschweiga, Chalona, Le Mansa, Limogesa, dok je u Cibonu stigao iz Grčke, tačnije ekipe A.G.O. Rethymnou.U grčkoj ligi je imao prosjek od  13.1 koaš, 4 asistencije i 5.3 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.