Zach Wright utrpao 23 poena Lietuvosu u Vilniusu

Naš reprezentativac vodio Spartak do pobjede

Zach Wright utrpao 23 poena Lietuvosu u Vilniusu

Spartak našeg Zacha Wrighta večeras je u okviru regionalne VTB lige gostovao u Litvaniji ekipi Lietuvos Rytasa. Došao je Spartak nošen našim reprezentativcem do pobjede, 83:63. 

Prvi dio utakmice u Litvaniji protekao je u igri koš za koš, te jako efikasnoj košarci. Gosti iz St. Petersburga su u drugu četvrtinu ušli sa vodstvom, 26:24. Drugih deset minuta mnogo bolje otvara domaćin. Lietuvos pravi seriju 10:2 i dolazi do šest poena prednosti. Nije gost dozvolio da se Lietuvos razmaše, pa je domaćin na odmor otišao sa samo jednim poenom prednosti. 

 

Nastavio je Spartak sa odličnom igrom i u nastavku utakmice, a ekipa našeg Zacha Wrighta je u odlučujuću četvrtinu ušla sa vodstvom, 62:56. Posljednjih deset minuta Spartak je otvorio serijom 9:1, te je do kraja bez problema zadržao prednost i pobijedio 83:63. 

 

Najefikasniji u Spartaku bio je Zach Wright sa 23 poena, a tom učinku dodao je i sedam skokova i sedam asistencija. Kod domaćina 15 poena postigao je Blums. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.