Zadar slavio u derbiju donjeg dijela tabele

HNL, 15. kolo

Zadar slavio u derbiju donjeg dijela tabele

Edmir Škorić

U derbiju začelja Zadar je slavio u gostima kod Hrvatskog dragovoljca, što je bila i posljednja utakmica 15. kola HNL-a.

Hrvatski dragovoljac ostaje zakovan za dno tabele sa samo sedam bodova iz 15 kola. Novi poraz, četvrti uzastopni, nanio im je Zadar.

Zadrani su poveli pogotkom Oršulića u 37. minuti, a sve dileme oko pobjednika riješio je Vasilj nešto manje od pola sata prije kraja utakmice.

Zadar je sada sedmoplasirani s 15 bodova i u daleko boljoj poziciji nego li Osijek (8 bodova) i već spomenuti Hrv. dragovoljac. Kako sada svari stoje, ta dva kluba će ispasti, odnosno razigravati za opstanak.

HNL, 15. kolo:
Hrvatski dragovoljac - Zadar 0:2 (Oršulić 37, Vasilj 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti