Zadar u derbiju začelja porazio Osijek

HNL

Zadar u derbiju začelja porazio Osijek

Fudbaleri Zadra na startu proljetnog dijela prvenstva u HNL-u porazili su Osijek, rezultatom 3:1. 

Igrao se deseti minut kada je Ivica Banović iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i s desetak metara u padu poslao loptu u gol za 1:0. S tim rezultatom otišlo se na predah, a u nastavku je ponovo trebalo čekati deset minuta na pogodak.

Ivančić je u 55. pogodio za udvostručenje prednosti. Već tada je postalo jasno da će Slavonci teško do bodova, makar im je nadu sedam minuta kasnije vratio Jonjić, pojačanje iz Hajduka, koji je smanjio na 2:1.

Svakoj neizvjesnosti došao je kraj u 82. minutu, strijelac je bio Josip Tadić, a Zadar je sa konačnih 3:1 došao do vrijedne pobjede na početku proljeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.