Zadnje kolo Premijer lige se tek treba odigrati, a utrka za najboljeg strijelca je već riješena

Čudo je potrebno da Krpić ne osvoji trofej

Zadnje kolo Premijer lige se tek treba odigrati, a utrka za najboljeg strijelca je već riješena

E. Čaušević

Utakmicama 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas se spušta zavjesa na još jednu veoma uzbudljivu sezonu.

Pred posljednje kolo gotovo sve stvari su poprilično jasne. Sarajevo je osvojilo titulu, dok su plasman u Evropu ostvarili Zrinjski i Široki Brijeg. U Evropu bi trebao još jedan tim, a da li će to biti Željezničar, Radnik ili čak Mladost ako se poklope rezultati saznat ćemo u ponedjeljak.

Jedina dilema pred zadnje kolo Premijer lige bila je ko će osvojiti laskavu titulu najboljeg strijelca. Međutim, čini se da je i to riješeno i da će ovaj trofej u ruke napadača Željezničara, Sulejmana Krpića.

Krpić je prvi strijelac sa 15 golova, dok su iza njega Mersudin Ahmetović i Nemanja Bilbija koji su dali po 14 golova. Bilbija već odavno igra u Južnoj Koreji, a od titule odustaje i Ahmetović.

Naime, iskusni napadač bordo tima nije u konkurenciji za današnje gostovanje u Gabeli i meč protiv GOŠK-a što znači da neće moći stići Krpića.

Jedini koji imaju kakve-takve šanse da stigne Krpića je napadač Tuzla Cityja, Vojo Ubiparip, ali i Benjamin Tatar iz Sarajeva koji je postigao također 12 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City igra danas upravo protiv Želje i Ubiparipu je potreban hat-trick da stigne Krpića i naravno da napadač Plavih ne postigne gol na Tušnju. Sarajevo gostuje GOŠKU i isti scenario potreban je i Tataru.

No, kako stvari stoje laskavu titulu najboljeg strijelca za ovu sezonu Premijer lige BiH osvojiti će Sulejman Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije