Zaglebiu pripao derbi začelja protiv Podbeskidziea

Ekstraklasa Poljske

Zaglebiu pripao derbi začelja protiv Podbeskidziea

Derbi začelja poljske Ekstraklase između Zaglebia Lubina i Podbeskidziea igran večeras pripao je domaćem timu rezultatom 3:2.

Zanimljiv meč začinjen je sa pet pogodaka, od kojih je tek jedan viđen u prvom poluvremenu. U 30. minutu susreta za vodstvo Zaglebia pogodio je Piech.

U nastavku već nakon dva minuta igre prednost povrećava Przybecki, a goste pet minuta kasnije u život vraća Pawela. Pitanje pobjednika riješeno je petnaest minuta prije kraja drugim pogotkom Piecha.

Do kraja su gosti uspjeli ublažiti poraz, a u sudijskoj nadoknadi pogodio je Sloboda. Zaglebie je na četrnaestom mjestu na tabeli sa 17 bodova, dok je Podbeskidzie plasiran jednu poziciju niže sa jednim bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.