Zagorac seli u NBA

Stigla potvrda menadžera

Zagorac seli u NBA

Najpoznatiji evropski košarkaški menadžer Miško Ražnatović potvrdio je da će Rade Zagorac od naredne sezone nastupati u NBA ligi.

Igrač Mega Leksa ove godine je na NBA draftu izabran u drugoj rundi kao 35. pik od strane Bostona, ali ga je ovaj klub proslijedio u Memphis.

"Gotovo je izvjesno da će sljedeće godine Rade Zagorac potpisati ugovor sa Memphisom. To se u NBA zove 'verbal commitment' – za razliku od Balkana i Evrope gdje usmeni dogovori ne znače mnogo, tamo se pridržavaju dogovorenog kada se usmeno napravi plan razvoja jednog igrača. To je razlog zašto je Zagorac ostao u Megi, pošto je plan da naredne sezone ode u NBA", rekao je Ražnatović u intervjuu za 'Sport klub'.

Zagorac već četiri godine nastupa za ekipu iz Sremske Mitrovice, a u ovoj sezoni prosječno bilježi 14.7 poena i trenutno je jedanaesti strijelac regionalne ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi