Zagreb na pragu historijskog uspjeha

Zagreb na pragu historijskog uspjeha

U drugom susretu finala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Zagreb Croatia osiguranje je u dvorani Trnsko slavio protiv Cedevite 82:72 (22:13, 15:23, 23:25, 22:11) i u seriji na tri pobjede vodi 2:0.

Prvu meč loptu za osvajanje naslova prvaka "mravi" će imati 4. lipnja u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Cedevita je bolje otvorila utakmicu i potom stala. Zagreb CO je sredinom prve dionice načinio seriju 13:2 i od zaostatka 6:7 došao do vodstva 19:9.

Na otvaranju druge četvrtine Cedevita se vratila u meč ubacivši sedam uzastopnih koševa čime se primakla "mravima" na dva koša zaostatak (20:22). Dvije i pol minute prije kraja poluvremena gosti iz Podsuseda stigli su i do vodstva (36:34), no Zagreb je ipak otišao na odmor s košem viška (37:36).

U trećoj dionici igre Cedevita je upala u velike probleme. Prvo je Edwards zaradio petu osobnu pogrešku, a potom je dobio i tehničku pogrešku. Tehničku je dobila i klupa Cedevite pa je tri minute prije kraja četvrtine njezin trener Aleksandar Petrović isključen.

Srećom po goste to se nije previše osjetilo na rezultatu pa je Cedevita u zadnju dionicu ušla vodstvom 61:60. Međutim, u nepune četiri minute zadnje dionice domaćin je serijom 11:3 stigao do osam koševa viška, što je znalački sačuvao do kraja utakmice. Prednost "mrava" u tim trenucima je rasla na 9, 11 i 13 koševa viška, a na koncu je bilo plus deset.

Junak utakmice bio je Luka Žorić koji je ubacio 34 koša uz pet skokova i dvije blokade, Rolin Heytvelt je dodao 13, baš kao i Petar Babić. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Dontaye Draper sa 22, Marino Baždarić sa 14 i Robert Troha sa 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.