Zahavi napravio transfer života

Nakon dominantne sezone u Maccabiju

Zahavi napravio transfer života

Trenutno najbolji izraelski fudbaler Eran Zahavi napustio je Maccabi iz Tel Aviva.

Ovaj napadač je dogovorio transfer u kineski Guangzhou R&F, koji će za njegove usluge Maccabiju platiti sjajnih 6,5 miliona eura.

Zahavi iza sebe ima sezonu za pamćenje u kojoj je u 26 utakmica u izraelskom prvenstvu postigao nevjerovatnih 27 pogodaka uz tri asistencije. Osim toga, sedam puta se upisivao u listu strijelaca i u kvalifikacijama za Ligu prvaka i praktično je sam uveo Maccabi u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Za Zahavija su interes pokazali i brojni klubovi iz liga petice, ali je na kraju presudio novac pa će ovaj 28-godišnjak karijeru nastaviti u Kini.

Maccabi je sa Zahavijem napravio sjajan posao obzirom da ga je 2013. godine doveo iz Palerma za samo 250.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi