Zahavi počeo zastupati Alabu, Premiership moguća destinacija

Austrijanac ljubimac trofejnog stručnjaka

Zahavi počeo zastupati Alabu, Premiership moguća destinacija

A. Čaušević

David Alaba bi nakon deset mogao napustiti Bayern i karijeru nastaviti van Njemačke. 

Alaba je cijelu svoju karijeru praktično provo u Bayernu, početkom prošlog desetljeća bio ja na posudbi u Hoffenheimu, dok sve preostalo vrijeme nosio dres Bavarskog giganta.

Kako sada stvari stoje naznaka oko produženja ugovora koji ističe 2021. godine pa je predstojeće ljeto posljednja šansa za Bayern da unovči 27-godišnjeg austrijskog fudbalera

Prema pojedinim izvještajima Alabu je odnedavno počeo zastupati poznati menadžer Pini Zahavi. Izraelski menadžer već radi na njegovom transferu, a kao naredna destinacija se spominje Premiership.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Austrijanca u svojim redovima želi vidjeti Pep Guardiola, trofejni stručnjak koji je odličnog lijevog beka već trenirao u Bayernu. Građani imaju kadrovskih problema u defanzivi i dovođenje igrača kakav je Alaba bi bilo sigurno od velike koristi.

Alaba je do sada u Bayernu odigrao preko 350 utakmica uz 30 postignutih golova. Do sada je osvojio 17 trofeja uključujući trostruku krunu 2013. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Glupi ste
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi