Zahirović: Bochum je dobar korak u mojoj karijeri

Zadužio dres sa brojem 14

Zahirović: Bochum je dobar korak u mojoj karijeri

Dino Kurbegović

Reprezentativac naše zemlje Adnan Zahirović danas je i službeno predstavljen kao novi igrač njemačkog drugoligaša Bochuma. Bivši igrač Čelika, Spartak Nalčika i Dinama iz Minska potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju da se produži ugovor na još jednu.

Njemački mediji su Zahirovića predstavili kao mladog defanzivca koji može igrati na više pozicija, te standardnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, koja je skoro obezbijedila učestvovanje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ovaj 23-godišnji Bosanac je zadužio broj 14 na dresu koji će nositi u sezoni koja je počela.

Zahirović je za oficijalnu stranicu kluba izjavio sljedeće

"Bochum je dobar korak u mojoj karijeri, klub ima ambicije da se vrati u Prvu ligu i nadam se da ću im ja svojim igrama pomoći i dati doprinos u tome. Moj saigrač iz reprezentacije, Zvjezdan Misimović je ovdje ostavio veliki trag i uvijek je pozitivno govorio o Bochumu. Nadam se da ću i ja u periodu igranja za klub ostaviti pozitivan trag i da će me ljudi makar približno cijeniti kao što cijene i vole Misimovića", kazao je Zahirović.

Njemački klub i trener Peter Neuruer mnogo očekuju od našeg reprezentativca, koji bi standardnim igrama u ovom klubu u narednom periodu mogao privući pažnju klubova iz Bundeslige, a ne sumnjamo da će se to ubrzo i dogoditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.