Predsjednik RS BiH za SportSport.ba

Zahirović: Izvještaj Šumana nije razmatran

S. Mlaćo

Pet sati trajala je današnja sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Članovi Upravnog odbora u tri sata su počeli sa radom, a završili u osam. O samom sjednici, odlukama, novitetima, funkciji generalnog sekretara, finansijskim dugovima..., za SportSport.ba je govorio predsjednik Saveza Amir Zahirović.

"Kao što vidite, prva sjednica Upravnog odbora novoformiranog saveza trajala je skoro pet sati. Doneseni su određeni zaključci i odluke, prije svega imenovanje generalnog sekretara u smislu v.d. za naredni period od tri mjeseca. To će obavljati gospođica Šejla Tančica", kazao je Zahirović, kojeg smo pitali šta je to presudilo da u bh. sportu potpuno nepoznata osoba dobije najodgovorniju funkciju u našem rukometnom savezu.

"Gospođica Tančica je izabrana na osnovu svojih referensi, te svog plana i programa. Ta odluka je bila jednoglasna kao i ostale koje su donešene. Radi se o jednom ozbiljnom kandidatu koji je magistar marketinga i organizacije, te koji ima iskustva u ovakvim poslovima. Govori nekoliko svjetskih jezika i mislim da je to bila dovoljna preporuka za jedan probni period od tri mjeseca".

Imenovanje Tančice sigurno će izazvati mnogo bure u bh. rukometnoj javnosti, s obzirom da se radi o vrlo odgovornoj funkckiji koja definitivno mnogo znači u samom radu Saveza. Zahirović je otkrio da su i igri bila još dva kandidata.

"Bila su još dva kandidata, a jedan je u međuvremenu odustao. Drugi je bio Kenan Magoda i mi se nećemo libiti ukoliko se današnja odluka ne pokaže kao adekvatna da i nekom drugom dadnemo priliku", jasan je Zahirović.

"Danas nismo birali direktora i selektora ženske reprezentacije. Otvorili smo to pitanje s obzirom na veliki interes ženskih klubova, te smo to ostavili za narednu sjednicu, sa zaključkom da se obave razgovori sa nekim kandidatima, kao i razgovor sa najeminentnijim klubovima u BiH", priča naš sagovornik.

Izvještaj selektora muške seniorske reprezentacije Bilala Šumana nije razmatran.

"Izvještaja Bilala Šumana nismo razmatrali s obzirom da isti nije bio prisutan. To smo prolongirali za slijedeću sjednicu koju planiramo održati za vrijeme turnira u Doboju", kaže Zahirović.

Finansijska situacija u RS BiH je veoma teška, a račun je odavno blokiran.

"Danas je donesena odluka da se izvrši dubinska analiza tih dugovanja, a prema ono što mi raspolažemo to je cifra od dva miliona i 700 hiljada KM do tri miliona KM".

Javnost, kao i navijači su razočarani stanjem u bh. rukometu. Činilo se da će novi čelnici kluba donijeti i nove promjene, ali to se za sada nije desilo. Prema mišljenju mnogih, Savez je privatiziran, odluke se donose iza zatvorenih vrata, a mjesto za legende i sposobne već odavno nema. Zahirović nije tog mišljenja.

"Ne vidim nijedan razlog za te priče. Vi znate je izbor javan i transparentan, te da je održana Skupština i da su svi koji su bili zaintresirani za rad u Savezu imali priliku da se kandiduju. Ne postoji nijedan razlog o takvom razmišljanju", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog  saveza BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi