Zahirović o raskidu: Niko nije ni u plusu, ni u minusu

Bivši fudbaler Željezničara za SportSport.ba

Zahirović o raskidu: Niko nije ni u plusu, ni u minusu

Pomalo iznenada jučer je odjeknula vijest da je Adnan Zahirović nakon samo četiri mjeseca raskinuo ugovor sa FK Željezničar. 

Zahirović je krajem februara došao na Grbavicu kao veliko pojačanje u borbi za Evropu, a premda se potpisom dvogodišnjeg ugovora očekivalo da će u najtrofejnijem bh. klubu ostati duže vrijeme, sporazumni raskid saradnje je došao brže od očekivanog. 

"Sa Željezničarom sam se rastao gospodski i bez problema. Stvarno o svom bivšem klubu ne mogu reći ništa loše, momci su bili super, atmosfera u timu također, tako da nosim lijepe uspomene. Šta je uzrokovalo tačno raskidom ugovora, ne znam niti želim ulaziti u to. Mi smo ljudski sjeli, dogovorili se i niko nije ni u plusu, ni u minusu", kazao je Zahirović za SportSport.ba. 

Zeničanin na Grbavici nije pružao partije kakve su ga krasile dok je igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a razlog je jednostavan. 

"Vidite, nisam imao priliku da prođem pripreme sa Željezničarom i nakon igranja za Hapoel Akko sam odmah došao u Željezničar. U početku je dobro išlo. Napravili smo bili odličan niz, ali nažalost nismo uspjeli izboriti plasman na Evropu i cilj nije ostvaren. Bože moj, ja sam uvjeren da će Željezničar sljedeće sezone igrati glavnu ulogu", istakao je bivši bh. reprezentativac. 

Kada su u pitanju planovi za nastavak karijere, Zahirović je kazao:

"Prioritet je povratak u inostranstvo, ali vidjet ćemo šta će biti na kraju. Tek je počeo prijelazni rok i neću žuriti. Sa svojim kondicionim trenerom se već uveliko spremam za sljedeći izazov", dodao je Zahirović na kraju razgovora.

Na kraju podsjetimo da je Zahirović karijeru započeo u Čeliku i prije nego što je došao u Željezničar igrao je za Hapoel Akko, Bochum, Spartak Nalchik i Dinamo Minsk. U dresu sa državnim grbom je nastupio 20 puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi