Zahirović potpisao za Split

Bivši igrač Želje ima novi klub

Zahirović potpisao za Split

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Adnan Zahirović potpisao je za hrvatski RNK Split.

Dvadesetsedmogodišnji veznjak je nedavno napustio Željezničar i ubrzo je pronašao novi klub.

Iz RNK Splita su objavili kako je postignut dogovor i kako je Zahirović potpisao ugovor.

"Drago mi je što sam potpisao za Split, nakon raskida za Željom tražio sam kvalitetan angažman, imao sam još nekoliko ponuda, međutim Split se pokazao najkonkretniji i došao sam tu. Nadam se da ću svojim iskustvom i znanjem pomoći novoj momčadi. O gradu Splitu sam čuo sve najbolje, o klubu također, znam da su igrali Europu proteklih godina i da uvijek pretendiraju prema vrhu tablice. Raspitao sam se i kod bivših suigrača koji su igrali ovdje, svi su mi rekli da se radi o odličnom klubu, stoga nisam puno dvojio oko dolaska", rekao je Zahirović za službenu stranicu.

Zahirović je u dresu Bosne i Hercegovine upisao 20 nastupa, a igrao je još za Dinamo Minsk, Bochum, Spartak Nalčik, te Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi