Zahirović s Bochumom bolji od Ibiševića i Stuttgarta

DFB Kup

Zahirović s Bochumom bolji od Ibiševića i Stuttgarta

Midhat Šljivak

Stuttgart bh. napadača Vedada Ibiševića oprostio se od nastupa u njemačkom DFB Kupu.

Prvo kolo ovog takmičenja donijelo je duel bh. igrača Adnana Zahirovića (Bochum) i Vedada Ibiševića (Stuttgart), a na kraju prolaz slavi Zahirović čiji je tim savladao Stuttgart s 2:0.

Do vodstva je Bochum stigao nakon devet minuta igre. Mrežu Švaba zatresao je Terodde za prednost od 1:0. Isti igrač je i zapečatio sudbinu Stuttgarta. Pogodio je nakon četiri minute igre u nastavku za sigurnu pobjedu od 2:0.

Vedad Ibišević je odigrao kompletan meč za Stuttgart, dok je Adnan Zahirović odigrao posljednjih 10 minuta za Bochum.

Bundesligaši nisu imali puno problema oko prolaza u narednu fazu takmičenja. Borussija iz Dortmunda je s 3:1 savladala na gostovanju Stuttgarter Kickers. Vodeći gol za Borussiju je nakon pola sata igre postigao Mkhitaryan, a minimalnim vodstvom tima iz Dortmunda se otišlo na odmor.

Nastavak susreta je donio još tri gola. Aubameyang je u 55. minuti pogodio za prednost Borussije od 2:0, da bi pet minuta kasnije Edwin-Bonsu vratio domaći tim u igru pogotkom za 1:2. Ipak, sve dileme oko pobjednika riješio je drugim golom Aubameyang u 78. minuti. Konačnih 4:1 postavio je Adrian Ramos u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Kup, rezultati:

Bochum - Stuttgart 2:0
Bremer - Braunschweig 0:1
FT Braunschweig - Koln 0:4
Ratenhow - St. Pauli 1:3
Stuttgarter Kickers - Borussija Dortmund 1:4
Viktoria Koln - Hertha 2:4
Waldkirch - Greuther Furth 0:3
Walldorf - Hannover 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.