Zahirovićev Bochum poražen od fenjeraša Ingolstadta

2. Bundesliga, 10. kolo

Zahirovićev Bochum poražen od fenjeraša Ingolstadta

FSV Frankfurt u okviru 10. kola 2. Bundeslige zabilježio je ubjedljivu pobjedu nad sastavom Auea od 3:1, a domaći fudbaleri su pitanje pobjednika riješili već nakon prvih 30 minuta igre.

Fudbaleri Frankfurta u vodstvo su stigli već u 5. minuti preko Oumarija, Kapllani je povisio u 15. minuti na 2:0, a isti fudbaler je svojim drugim golom na susretu u 30. minuti svom timu donio vodstvo od 3:0. Konačnih 3:1 postavio je Konig u 74. minuti meča.

Bochum bh. reprezentativca Adnana Zahirovića definitivno je u rezultatskoj krizi, a nakon dva vezana poraza, Bochum na domaćem terenu izgubio sa 0:1 od Ingolstadta, posljednjeplasirane ekipe popularne Cvajte.

Poraz svog kluba Zahirović je odgledao sa klupe, a trenutak koji je odlučio meč desio se u 78. minuti kada je mrežu domaćih pogodio Gross.

Posljednji susret, od tri koja su počela u 13:30, okončan je bez pobjednika ali i bez golova, a bodove u Minhenu podijelili su "zehcigeri" i Cottbus.

2. Bundesliga, 10. kolo:
1860 München – Cottbus 0:0
Bochum – Ingolstadt 0:1 (Gross 78)
FSV Frankfurt – Aue 3:1 (Oumari 5, Kapllani 15, 30 / Konig 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.