Zahiroviću 90 minuta u novom porazu Nalchika

Spartak pred ispadanjem

Zahiroviću 90 minuta u novom porazu Nalchika

Midhat Šljivak

U utakmici 7. kola Play out-a ruske Premier lige Spartak iz Nalchika našeg Adnana Zahirovića poražen je na domačem terenu od Tomska rezultatom 2:0, čime je vjerovatno potpisao konačnu kapitulaciju u borbi za opstanak.

Gosti su u vodstvo došli nakon 16. minuta igre kada mrežu domaćeg golmana Fredriksona pogađa Alan Gatagov. On se prilikom postizanja gola povrijedio, te je odmah po postizanju gola morao napustiti igru.

Konačan rezultat od 2:0 postavio je Adrian Ropotan u 57. minuti utakmice. Ovom pobjedom Tomsk je prestigao na tabeli ekipu Spartaka koja je sada posljednjeplasirani tim ruskog prvenstva.

Adnan Zahirović je odigrao kompletan susret u dresu tima iz Nalchika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti