"Zaigravši sa bratom ispunio mi se san"

Elvir Hadžić za SportSport.ba

"Zaigravši sa bratom ispunio mi se san" · Intervju

S. Mlaćo

U februaru prošle godine novi član mađarskog Videotona postao je sada 19-godišnji Elvir Hadžić, brat mnogo poznatijeg Anela Hadžića, također člana Videotona.

Elvir je rođen u Cazinu, karijeru je počeo u austrijskom Riedu, a sa Videotonom je potpisao četverogodišnji ugovor. 

Upravo je prošao pripreme sa prvim timom, što je veliko priznanje za njega. Za SportSport.ba je govorio o upravo odrađenim pripremama, Videotonu, dijeljenju svlačionice sa bratom, planovima za budućnost, te svojim počecima.

"Jako sam sretan što sam dobio priliku da obavim pripreme sa prvim timom. Prvo smo radili trčanje i te stvari, bez lopte, a u drugom dijelu priprema smo samo igrali utakmice. Ja sam se dokazao, odradio najbolje što mogu i što je najbitnije dao sve najbolje od sebe", kazao je Hadžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Videoton nakon prvog dijela sezone zaostaje samo tri boda za Ferencvarošom. U ovom klubu vjeruju da mogu stići i prestići jesenjeg prvaka.

"Svi vjerujemo u to, od masera do igrača. Tri boda nisu velika prednost, ali mi moramo ići od utakmice od utakmice".

Dijeliti svlačionicu sa bratom Anelom za njega je priznaje posebna stvar.

"Brat mi puno pomaže, njegovo prisustvo mi mnogo znači. Kada sam bio mali sanjao sam o tome da igramo zajedno, sada se to ispunilo. Čak smo i cimeri u sobi, te je moj životni san ostvaren".

Kao i svaki mladi nogometaš ima svog idola, ali i veliki klub čiji dres bi želio obući. Pored toga nada se novom pozivu iz reprezentacije BiH, s obzirom da je boravio na okupljanima kadetske reprezentacije naše zemlje.

"Napadač sam, moje je da igram i dajem golove. Treba davati maksimum na svakoj utakmici i to je to. Idol mi je Zlatan Ibrahimović, a san obući dres Borussije Dortmund te zaigrati na Signal Iduna Parku. Kada je reprezentacija u pitanju, svaki poziv za reprezentaciju je velika stvar za svakog igrača, pa naravno i za mene".

Rođen je u Cazinu, a prisjetio se svojih početaka. Ključnu ulogu opet je odigrao brat Anel.

"Kao mali samo sam gledao gdje je lopta. Brat je bio uz mene, gurao me da igram lopte, a ja sam to volio. Naravno kada imaš brata koji je već uspio onda moraš i ti. Počeo sam u Riedu, Anel je već bio u Riedu tada, a evo sada smo skupa u Videotonu", zaključio je član Videotona Elvir Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi