Mulahusejnović zavio Čelik u crno i donio GOŠK-u tri velika boda

Poraz Zeničana u utakmici sezone

Mulahusejnović zavio Čelik u crno i donio GOŠK-u tri velika boda

M. Šljivak

GOŠK je u jednoj od najvažnijih utakmica sezone pobijedio u Gabeli zenički Čelik sa 3:2 u susretu 20. kola Premijer lige BiH.

Odlično otvaranje meča imao je GOŠK. Domaći su do vodstva došli već nakon četiri minute igre, a prekrasan gol postigao je Mulahusejnović za prednost od 1:0.

Već u 16. minuti bilo je 2:0. Nakon dobre akcije GOŠK-a golman Čelika Marković odbija šut Mišića, nespretno reaguje Boris Pandža i šalje loptu u vlastitu mrežu za prednost od 2:0.

Međutim, Čelik je zaigrao mnogo ozbiljnije i do poluvremena su došli do izjednačenja. Prvo je u 21. minuti Jurina iskoristio penal i smanjio je rezultat na 2:1, da bi u nadoknadi prvog poluvremena rezervista Stevo Nikolić, koji je ušao umjesto povrijeđenog Đelmića, pogodio za 2:2.

Do 63. minute nastavka meča u Gabeli nismo vidjeli gotovo ništa, a zatim je domaći tim došao i do trećeg kornera. Nakon kornera u kaznenom prostoru se sjajno snalazi Nardin Mulahusejnović i pogađa za 3:2.

Anđušić je u 70. minuti promašio veliku šansu za Čelik. Imao je priliku da zabije sa sedam-osam metara, ali nije uspio.

Do kraja je GOŠK uspio sačuvati prednost i došli su do velika tri boda u direktnoj borbi za opstanak.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

GOŠK - Čelik 3:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Hasanhodžić, Mišić, Barić, Raguž, Zolj, Ramić, Mulahusejnović, Hyon Uk So.

Čelik: Marković, Bevab, Šantić, Pandža, Jurina, Livančić, Karamatić, Anđušić, Šišić, Đelmić, Celik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni
Druga liga,..dodjite nam u Mostar iduce godine,..hahahaha
9 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi