Zakarić i Slišković najbolji u sezoni 2017/2018

Priznanja NFSBiH

Zakarić i Slišković najbolji u sezoni 2017/2018

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na manifestaciji upriličenoj u hotelu Terme gdje se danas okupila naša fudbalska reprezentacija dodijelio je nagrade najboljim pojedincima minule sezone u Premijer ligi.

Najbolji igrač našeg nacionalnog fudbalskog prvenstva je Goran Zakarić, a izabran je u konkurenciji Nemanje Bilbije i Miloša Filipovića.

Za najboljeg trenera je proglašen Blaž Slišković koji je bio spriječen da prisustvuje manifestaciji.

Najbolji golman je Kenan Pirić (Zrinjski), a strijelcu Milošu Filipoviću Edin Džeko je uručio priznanje.

NSBiH dodijelio je nagrade i najboljoj golmanici Almini Hodžić (SFK), najbolja igračica je Valentina Šakotić (Bumerang Bijeljina), najbolji futsal golman je Stanislav Galić (Mostar Staklograd), a najbolji futsaler Mario Aladžić (Mostar Staklograd).

Najbolji amaterski tim je tim područnog saveza Istočno Sarajevo. Najbolji U19 igrač je Šefkija Resić (Sarajevo), a juniorski golman Jasmin Kršić (Željezničar).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Wagner Santos Lago je dobio specijalno priznanje za doprinos razvoju i promociji Premijer lige, dok je dobitnik nagrade za fair play fudbalski klub Krupa.

Dobitnici priznanja izabrani su od strane trenera i kapitena takmičenja u kojima su nastupali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi