Zakarić i Vranješ častili Fantasy igrače, Borac skinuo Željezničar s vrha

Banjalučani preuzeli tron

Zakarić i Vranješ častili Fantasy igrače, Borac skinuo Željezničar s vrha

E. Škorić

FK Borac je večeras ugostio FK Krupa u susretu sedmog kola Premijer lige BiH i lakše od očekivanog, rezultatom 3:1, ostvario pobjedu.

Borac je odigrao sjajan meč i četvrtom pobjedom uspio da se probije na vrh premijerligaške tabele iako ima isti broj bodova kao i Željezničar (12). Banjalučani su postigli više golova od tima s Grbavice, s tim da Željo nije još odigrao svoj meč 7. kola protiv Zrinjskog.

Tim Vlade Jagodića je od početka nametnuo svoj stil igre, jasno pokazavši svoje namjere u večerašnjem meču i samo je bilo pitanje kada će se zatresti mreža gostiju iz Krupe na Vrbasu.

Dogodilo se to u 17. minuti. Almedin Ziljkić je postigao fantastičan pogoda s vrha kaznenog prostora nakon dodavanja Gorana Zakarića.

Imala je i Krupa dvije prilike preko Golubovića, zatim Mandić u 39. minuti promašuje loptu na pas razigranog Golubovića, ali je ostalo 1:0 na poluvremenu.

Sredinom drugog dijela Stojan Vranješ postiže treći ovosezonski gol i to glavom nakon ubačaja Zakarića, da bi nekoliko minuta kasnije Zakarić izborio penal, a Vranješ isti pretvorio u pogodak. Četvrti u sezoni, pa se tako na listi strijelaca izjednačio sa Mustafom Mujezinovićem iz Željezničara.

Petnaestak minuta prije kraja Aćimović postiže utješni gol za Krupu, ostaje 3:1 i Borac ostvaruje značajna tri boda i preuzima vrh tabele ispred Željezničara. Pred ekipom Vlade Jagodića je sada pauza, a onda teko gostovanje na Koševu ekipi Sarajeva.

Vranješ s dva gola i Zakarić s tri asistencije dobro su počastili i brojne Fantasy igrače, ali ujedno 'gurnuli' Željezničar s vrha Premijer lige, pa će tako Borac biti prvi tokom reprezentativne pauze i naredne dvije sedmice.

Borac - Krupa 3:1 (Ziljkić 17, Vranješ 58, 68 - penal/ Aćimović 75)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Vojnović, Brtan, Subić, Lukić, OIiveira Cruz Douglas Nanato, Vranješ, Borovčanin, Ziljkić, Zakarić.

FK Krupa: Abdulahović, Redžić, Makitan, Modić, Dujaković, Puzigaća, Vidović, Maksimović, Andrejić, Mandić, Golubović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Vico, Šeranicu šta mislite da trazite prekid prvenstva smradovi
12 3
stole
Jedva docekali da napisu da Borac ide na pauzu prvi
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi