Zakarić: Na Grbavici nećemo izgubiti

Derbi na otvaranju proljetnog dijela sezone

Zakarić: Na Grbavici nećemo izgubiti

Adnan Beganović

Derbi 16. kola Premijer lige u fudbalu u subotu će na Grbavici odigrati prvoplasirani Željezničar i drugoplasirani Široki Brijeg.

Već na samom otvaranju proljetnog dijela sezone sastat će se prvoplasirana i drugoplasirana momčad Premijer lige, a Širokobriježani u Sarajevo dolaze sa jednom namjerom, ostati neporaženi.

"Svi nakon višemjesečne pauze željno iščekujemo početak prvenstva. Uvjeren sam da će to biti istinski fudbalski spektakl, a uvjeren sam da se u Široki Brijeg možemo vratiti neporaženi", za SportSport.ba je istakao mladi bh. reprezentativac i fudbaler Širokog Goran Zakarić.

"Nedostajt će nam Džidić, koji se povrijedio u prijateljskom duelu sa Zrinjskim, a manjih problema sa povredom ima i Marciano, no i pored toga smo uvjereni u svoje kvalitete. Respektujemo momčad Željezničara, ali se nemamo čega plašiti. Dodatni motiv biće nam i to što će se derbi direktno prenositi", dodao je Zakarić.

Mladi fudbaler Širokog Brijega smatra da subotnja utakmica, bez obzira kako završila, neće dati odgovor na pitanje ko će biti prvak Bosne i Hercegovine.

"Subotnji duel na Grbavici ima svoju težinu, ali tek je početak proljetnog dijela sezone tako da ni u kojem slučaju isti neće odlučiti o tome ko će biti prvak. Mnogo utakmica je do kraja, a poznato je da se u proljetnom dijelu sezone teže dolazi do gostujućih bodova, pa smatram da se ime prvaka neće znati do posljednjeg kola", zaključio je Zakarić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti