Zakarić: Podrška najmilijih je ključ uspjeha
Zakarić protiv Rijeke

Bivši fudbaler Zrinjskog za SportSport.ba

Zakarić: Podrška najmilijih je ključ uspjeha

D. Vejo

Titulu prvaka BiH donio je minule sezone ekipi Zrinjskog, a onda se u tišini povukao u novu pustolovinu zvanu Slaven Belupo, riječ je o Goranu Zakariću.

Fudbaler koga krasi tehnika i brzina, okrenuo se novim duelima, onim protiv Dinama i Hajduka. Svoje prve utiske nakon nekoliko mjeseci provedenih u Slavenu, ispričao je upravo on.

"Osjećam se super, sada je već prošlo neko vrijeme od početka priprema i veoma sam zadovoljan. Malo sam se kasnije priključio ekipi na pripremama u Sloveniji pa mi je s toga bilo malo teško na početku jer su oni odradili već jedan dio prije mog dolaska. Zadovoljan sam saigračima, brzo sam se uklopio u tim. Uslovi su veoma dobri, nadam se da će u budućnosti biti još bolji", rekao je za SportSport.ba krilni napadač Slaven Belupa, Goran Zakarić.

Zakarić je napravio i poređenje, kako je to igrati u Hrvatskoj, a kako u Bosni i Hercegovini.

"Sigurno da je fudbal u Hrvatskoj kvalitetniji nego onaj u BiH, ali nije prevelika razlika. Hrvatska liga je svega korak ispred, nego ona u BiH. Kada to kažem, mislim na uslove, ali evo i Premijer liga je polako stala na noge. Smanjio se broj ekipa u šampionatu što je pokazalo da je to bio dobar potez ljudi iz FSBiH", dodaje on.

Tokom svog mandata u timu iz Mostara, ovaj krilni napadač bio je jedna od glavnih karika. Vjernoj mostarskoj publici mnogo puta je donio radost na lice. Slaviju je srušio nakon 45 sekundi igranja meča, Borcu je postigao dva pogotka ali je prvi bio na efektan način kada je sam izvozao odbranu Banjalučana i postigao gol, te je također bio jedan od ključnih igrača u pobjedi nad Radnikom u Bijeljini. Kako kaže, Mostar mu ostaje u srcu.

"Zrinjski mi je ostao u lijepom sjećanju. S tim klubom sam osvojio prvu titulu prvaka u karijeri i upoznao dosta fudbalera s kojima sam ostao u jako dobrim odnosima. Pratim ih i vidim da ponovo dobro igraju i da su prvi, te im želim da na toj poziciji i ostanu. Nadam se da će titula ponovo doći u Mostar. Zahvalana sam ljudima iz Zrinjskog koji su me zvali da dođem, pogotovo Danki Sulenti koji me je kontaktirao i izrazio želju da dođem", ističe Zakarić.

Kao i kod većine profesionalnih sportista pa tako i kod Zakarića, bilo je dana kada je život zadavao veoma jake udarce. Mnogi koji bi jednom nogom pali na pod, odustali, ali to nije bio slučaj kod ovog mladog fudbalera. Bez podrške najmilijih, uspjeh ne bi bio moguć.

"Sve ovo ne bih uspio bez moje porodice, moje supruge i ćerkice Amber koji su čitavo vrijeme uz mene. Te tako uz podršku njih i braće borim se iz dana u dan, kako bih bio što uspješniji u ovom sportu", zaključuje fudbaler Slaven Belupa, Goran Zakarić.

Svoje prve korake napravio je u Gradišci igrajući za tamošnju Kozaru. Već od malih nogu, treneri kako u gradu na Savi tako i regionu, prepoznali su talenat kod ovog mladog fudbalera. Njegov fudbalski put može se opisati latinskom poslovicom "Preko trnja do zvijezda", jer uistinu je tako. Hladne jesenje kiše, promrzle trepavice, napuknute kopačke, ništa nije bilo prepreka Zakariću da ponosnim učini sebe i svoje najmilije. Sada igra u jednoj od najjačih liga u regionu.

Fudbalu je dao sve, a zauzvrat nije tražio ništa. S toga je nagrađen titulom jednog od boljih igrača na ovim prostorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti