Zakarić: Želimo ostati na prvom mjestu

Fudbaler Širokog za SportSport.ba

Zakarić: Želimo ostati na prvom mjestu

Fudbaler zagrebačkog Dinama na posudbi u Širokom Brijegu, Goran Zakarić, govorio je za SportSport.ba uoči utakmice koju će njegov tim odigrati protiv Mladosti iz Velike Obarske.

Prošle sedmice su Širokobriježani u Bijeljini slavili sa 3:1 i tako gotovo sigurno osigurali plasman u polufinale Kupa BiH.

"Mi smo napravili dobar rezultat u Bijeljini, gde smo slavili sa 3:1. Ta tri gola su za nas veliko olakšanje pred revanš i sigurno da imamo odličan rezultat i da će nam biti lakše da ispunimo svoj prvi cilj, a to je plasman u polufinale", rekao je Zakarić, koji je ipak pozvao na oprez:

"Kup je takmičenje u kojem se često dešavaju iznenađenja i baš zbog toga se, bez obzira na rezultat iz prvog susreta, Mladost mora respektovati. Vjerovatno ćemo danas igrati u kombinovanom sastavu, ali će se momci na terenu potruditi da već u prvom poluvremenu s jednim ili dva pogotka riješe pitanje pobjednika".

Široki Brijeg je u nedjelju na Pecari remizirao sa Željezničarom (0:0), a Zakarić remi na domaćem terenu ne gleda kao tragediju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi kiksaju, vidjeli ste to. Kiksalo je Sarajevo, kiksao je i Zrinjski i mi smo ostali posljednji na rasporedu tog dana da kompletiramo 17. kolo. Sigurno je da Željezničar nije lagan protivnik i to je tim koji nikada ne treba otpisivati. Oni su došli po bod, borili su se i uspjeli u tome. Bilo bi dobro da smo osvojili tri boda, ali ima još mnogo da se igra. Naš cilj je završiti na prvom mjestu i dat ćemo sve od sebe da ga i ispunimo", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Goran Zakarić, sjajni fudbaler Širokog Brijega.

Široki će od danas u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH dočekati Mladost, a meč je na rasporedu od 15:30.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.