Zakuhalo se u Bundesligi: Dortmund ponovo sanja titulu
Foto: EPA

Slijedi veliki derbi

Zakuhalo se u Bundesligi: Dortmund ponovo sanja titulu

Sinoćnji rezultati 24. kola Bundeslige donijeli su veliki zaplet u vrhu tabele, a šlag na tortu tek slijedi. Za vikend se u Dortmundu sastaju Borussia i Bayern, a taj meč mogao bi odlučiti novog prvaka.

Nakon pobjede nad Darmstadtom (2:0) i šokantnog domaćeg poraza Bayerna od Mainza (2:1), Milioneri su došli na pet bodova zaostatka, a u predstojećem 'Der Klassikeru' će imati prednost domaćeg terena. Na zvaničnoj stranici Bundeslige pokrenuta je anketa u kojoj su posjetioci počeli prognozirati pobjednika subotnjeg duela, a za sada je čak 55% glasova otišlo na stranu Borussije, dok je za Bayern glasao 38% navijača.

Ipak, svjetske kladionice više vjeruju Bayernu, na koji se nudi prosječni koeficijent 2,25. Pobjeda Borussije vrednuje se koeficijentom 3,10, a remi 3,40.

Tradicija na Westfalenu ne ide na ruku Borussiji, koja je posljednji put u Bundesligi savladala Bayern još u aprilu 2012. godine. Milioneri su tada slavili sa 1:0, a jedini gol je u 77. minuti postigao Robert Lewandowski, trenutno prvi strijelac lige i glavna napadačka uzdanica Bavaraca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Der Klassiker će biti najzanimljivija utakmica u ligama petice za vikend, a nema sumnje da će privući ogromnu pažnju i ljubitelja Bundeslige u našoj domovini.

Bayern je klub koji dugi niz godina ima veliku bazu fanova u Bosni i Hercegovini, ali je i Borussia definitivno jedan od omiljenijih i simpatičnijih timova. Na strani Dortmunda će sigurno biti i oni neutralni koji su siti Bayernove dominacije a željni novih iznenađenja, pa će biti veoma zanimljivo vidjeti ko će se na kraju radovati.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi