Žalgiris nakon Darjuša doveo i Kšyštofa Lavrinoviča

Litvanci se pojačavaju

Žalgiris nakon Darjuša doveo i Kšyštofa Lavrinoviča

Litvanski košarkarški klub Žalgiris objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici da je nakon Darjuša doveo i njegovog brata blizanca Kšyštofa Lavrinoviča.

Kšyštof je proteklih pet sezona proveo u Italiji igrajući za najbolju tamošnju ekipu, Sienu Montepaschi. U tih je pet sezona 32-godišnji Litvanac osvojio pet naslova prvaka Italije, pet talijanskih superkupova i četiri kupa.

 

Kšyštof i Darjuš će tako nakon dugih 10 godina ponovno zaigrati u istoj momčadi. Naime, 2002. su se razišli iz Alite Alytusa, litvanskog kluba, kada je upravo Kšyštof otišao u uralski Perm, dok je Darjuš, samo godinu dana kasnije, preselio u Žalgiris iz Kaunasa.

 

Osim spomenutih blizanaca, Žalgiris se za novu sezonu pojačao i iskusnim Rimantasom Kaukenasom , također bivšim igračem Siene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.