Zalgiris novi prvak Litvanije

Bajramović najbolji u porazu Ritasa

Zalgiris novi prvak Litvanije

Pobjedom Zalgirisa nad Lietuvos Ritasom sa 95:69 u petoj utakmici finalne serije Litvanske LTL košarkaške lige završeno je finale koje je otišlo na stranu Zalgirisa, ponovnog prvaka nakon dvije godine pauze.

Lietuvos Ritas je bio bolji u samo jednoj utakmici, dok su sve ostale otišle na stranu novog prvaka Litvanije. Rezultat na kraju serije je glasio 4:1 za Zalgiris. U zadnjoj utakmici domaći sastav je već od prve četvrtine pokazao da im je namjera da ovu seriju završe u petom meču.

Taj prvi dio utakmice je završen rezultatom 29:22 i od tada Zalgiris ne ispušta prednost sve do samog kraja. Ekipa za koju nastupa naš reprezentativac je u trećoj četvrtini serijom 10:0 uspjela smanjiti zaostatak na 13 poena, ali to je sve što su protiv novih šampiona mogli učiniti.

Kenan Bajramović je bio najbolji igrač u Ritasu postigavši 13 poena uz samo jedan promašaj. Uz njega, jedini raspoložen kod poraženih D. J. Strawberry sa 12 poena.

Kod Zalgirisa Tadas Klimavicius bio je najbolji igrač sa double-double učinkom od 18 poena i 10 skokova. DeJuan Collins i Paulius Jankunas dodali su 12 koševa.

Ovo je Zalgirisu 13 titula prvaka Litvanije. Lietuvos Ritas je do sada osvojio pet naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.