Nikada viđen skandal: Velikan suspendovao igrače, oduzeo im platu, pa istupio iz lige

Niko ovo nije očekivao

Nikada viđen skandal: Velikan suspendovao igrače, oduzeo im platu, pa istupio iz lige

E. Oštraković
Teme:

Nevjerovatna stvar desila se danas nakon utakmice Zamaleka i El Daklyeha koja je okončana remijem od 1:1, jer je predsjednik Zamaleka donio nevjerovatnu odluku.

Naime, predsjednik Zamaleka, Mortada Mansour, donio je odluku da će ovaj klub istupiti iz Premier lige Egipta, a sve je saopštio i javnosti.

"Odlučili smo da više ne želimo da učestvujemo u ovoj farsi koju vode EFA i sudije, te favorizuju naše protivnike i poklanjaju titulu našem rivalu", rekao je Mansour.

Osim toga on je odlučio i da kazni igrače, ali to nije sve.

"Svaki igrač će biti kažnjen sa 20% od njihove plate. Osim toga odlučili smo suspendovati dva nogometaša iz naše ekipe. Radi se o Ahmedu Fatouhu i Abdallahu Gommaai, a biti će stavljeni i na transfer listu", završio je Mansour.

Nakon dvanaest odigranih utakmica u tamošnjem domaćem prvenstvu Zamalek se nalazi na drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za Al Ahlyjem.

Naime, Al Ahly još uvijek nema poraza ove sezone, te se nalaze na prvoj poziciji na tabeli sa trideset osvojenih bodova.

Zamalek je na omjeru od sedam pobjeda, četiri remija i jednim porazom, ali od pokušaja da osvoje titulu neće biti ništa jer su istupili iz lige.

Zaista radikalan potez predsjednika Zamaleka kojem se niko nije mogao nadati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi