Nije skrivena kamera: Najbolji strijelac prvenstva kao nagradu dobio školjke pune jaja

E sada smo sve vidjeli

Nije skrivena kamera: Najbolji strijelac prvenstva kao nagradu dobio školjke pune jaja

Haris Zilić

Fudbal nam često predstavi neke neobične rituale, a posebno to dolazi iz zemalja gdje vlada velika stopa siromaštva, ali fudbal ne trpi i igra se na sve moguće načine.

Navikli smo da fudbaleri dobiju nagradu za igrača utakmice u vidu kilograma kafe, kilograma šećera, ali u Zambiji su ovaj put otišli korak dalje.

Nakon 19 odigranih kola lider na tabeli je ekipa Power Dynamos sa 37 bodova.

Pomenuti klub je odigrao sjajno prvi dio sezone na krlima 28-godišnjeg napadača Kenndya Musonde.

Upravo je Musonda najbolji golgeter lige sa deset postiguntih pogodaka u 17 odigranih utakmica i dobio je nagradu koju vjerovatno nećemo više vidjeti u svijetu fudbala.

Musonda je za svaki pogodak dobio školjku sa 30 jaja.

Oglasi

Dakle, najbolji golgeter zambijske Super league dobio je deset školjki jaja.

Ovo je svakako postalo interesantno pa je tako Musonda ni krvi ni dužan osvanuo na brojnim naslovnicama svjetskih medija.

Riječ je o fudbaleru koji je cijelu karijeru proveo u Zambiji, a ima i jedan upisan nastup za ovu afričku reprezentaciju.

Interesanto da je Msuonda prije par dana promijenio i klub u svojoj rodnoj državi.

Tako će dres Power Dynamosa u nastavku zamijeniti dresom Young Africansa.

Young Africans je jedan od najpopularnijih klubova u Zambiji, a Musonda je došao kao slobodan fudbaler jer mu je istekao ugovor sa Dynamosima.

Iako vam imena klubova u Zambiji puno ne znače dodajmo da je ovaj napadač još nosio dres Green Eaglesa, Zanaca, Lepardsa i Lusake.

Top Komentari

rodjak
ja vidim samo 5 skoljki ,mora on biti duplo bolji za 10 skoljki ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi