Zambrotta: Biće teško odbraniti titulu SP

Zambrotta: Biće teško odbraniti titulu SP

Edmir Škorić

Gianluca Zambrotta, iskusni defanzivac Milana i reprezentacije Italije, vjeruje da će biti teško odbraniti naslov svjetskog prvaka.

Izbor selektora Marcello Lippija mnogima se čini pogrešan, pa stoga se Italija na mundijalu ne smatra kao favorit, unatoč činjenici da je prije četri godine osvojila Svjetsko prvenstvo.

"Mi smo ipak aktuelni svjetski prvaci i idemo u Južnu Afriku da odbranimo ovaj veliki trofej. Bit će teško jer ima dosta jačih reprezentacija u odnosu na prije četiri godine, ali se nadamo da možemo otići do kraja", kazao je Zambrotta za Rai TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.