Zambrotta: Juventus se ne smije prepasti Camp Noua

Igrao za obje ekipe

Zambrotta: Juventus se ne smije prepasti Camp Noua

Jučerašnji žrijeb Lige šampiona u Nyonu odlučio je da će se u četvrtfinalu ovog takmičenja sastati Juventus i Barcelona.

Prva utakmica bit će igrana u Torinu, a revanš je na rasporedu šest dana kasnije na Camp Nou. Gianluca Zambrotta je igrao za obje ekipe, a smatra da se radi o izjednačenim protivnicima koji će igrati finale prije finala.

"Ovo je jedna od dvoje utakmice koja se mogla igrati i u finalu, skupa sa utakmicom Bayerna i Reala. Radi se o dvoje ekipe koje ove sezone mogu osvojiti trostuku krunu i to pokazuje koliko su jaki. Allegri mora imati na umu obje utakmice. Ključna će biti prva utakmica, jer Juventus igra veoma dobro na domkaćem terenu, a Barcelona će biti bez suspendovanog Busquetsa. Prvi meč je veoma važan, jer sam ja igrao na Camp Nouu i znam kakav je osjećaj kada ste pod pritiskom 95.000 ljudi", rekao je Zambrotta pa nastavio:

"To fudbalerima Barce daje krila i vidjeli smo to protiv PSG-a. Juve se mora potruditi da ga atmosfera na Camp Nou ne prepadne. Juve želi napraviti iskorak u Evropi i učinit će sve da pobijede ekipu kao što je Barcelona. Dobra je stvar da Juve ne ovisi o samo jednom fudbaleru. Imaju prvoklasne igrače u svakoj liniji tima. Oni su kompletan tim", rekao je Zambrotta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi