Zanimljiv plan u Engleskoj: Turnirski do završetka sezone!
Foto - Jonathan Petersson

EFL ima mnogo prijedloga

Zanimljiv plan u Engleskoj: Turnirski do završetka sezone!

M. Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske razmatra opciju da takmičenja u nižim rangovima okonča na turnirom najboljih osam ekipa.

Čelnici EFL-a poslali su prijedlog Fudbalskoj asocijaciji (FA) u kojem će se kroz turnir najboljih osam ekipa iz nižih rangova, osim Championshipa, odlučiti ko će ući u viši rang takmičenja. 

Ideja je nastala nakon sastanka kapitena klubova sa čelnicima EFL-a i odlučili su da pred FA izađu s ovom opcijom.

O njoj će se razmatrati nakon što se vlada Velike Britanije oglasi o mjerama nakon 7. maja do kada važi obavezni karanten u ovoj zemlji, a pored ovog plana iznijet je još jedan zanimljiv prijedlog.

Moguće je da i najbolja dva tima iz svih liga uđu u viši rang, ispadanja ne bi bilo, ali bi zato naredne sezone ispala dva tima više.

"Mnogo je prijedloga i ideja ispred nas. Trenutno nisu donijete nikakve odluke, a svi prijedlozi su dobrodošli", seopšteno je iz EFL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi