Deset godina od najbizarnijeg gola u historiji Premier lige
(Foto: EPA)

Bent zabio kontroverzan gol

Deset godina od najbizarnijeg gola u historiji Premier lige

M. Šljivak

Deset godina prošlo je od najbizarnijeg gola u historiji Premier lige.

U sezoni 2009/2010 Sunderland je savladao Liverpool, a gol kojeg je postigao Darren Bent zauvijek će ostati upamćen u historiji engleskog fudbala.

Napadač Sunderlanda je šutirao prema golu Redsana kojem je stajao Pepe Reina. Lopta je na putu prema golu pogodila loptu za plažu koju je ubacio jedan od navijača domaćeg tima i odbila se u mrežu.

Uzaludni su bili protesti Liverpoola. Gol je priznat, a na kraju je proglašen jednim od najbizarnijih u historiji fudbala.

"Nikad nisam razmišljao o tome. Nisam ni pomislio da se nešto čudno desilo ni na samoj utakmici. Samo sam zabio gol i otrčao da ga proslavim", rekao je Bent.

Sudija Mike Jones je bio u šoku kada je sreo Benta na poluvremenu.

"Sjećam se izraza njegovog lica na poluvremenu. Pitao me je jesam li pogodio loptu, a kada sam to priznao, vidjela se panika na njegovom licu. Shvatio je da je napravio veliku grešku", dodao je Bent.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sudija Jones je na kraju otišao suditi u niži rang, a ova odluka mu je obilježila karijeru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Ha cuda postoje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi