Zanimljiva promjena u PSG-u
Francuski tim je ove sezone doživio brojna razočarenja. Povrede su dosta utjecale na to (Foto: EPA)

Promijenili ljekara

Zanimljiva promjena u PSG-u

M. Šljivak
Teme:

Francuski PSG dobio je novu akviziciju za ostatak ove sezone, ali i u narednim godinama.

Rukovodstvo kluba odlučilo je angažovati novi ljekarski tim i od danas je na funkciji šefa medicinskog tima PSG-a Italijan Cristiano Eirale.

PSG se ove sezone suočio sa brojim povredama. Posebno je bila bolna povreda brazilska superzvijezda Neymar, koji je slomio stopalo, ali veliki broj igrača obnavaljao je povrede tokom sezone.

To u redovima francuskog prvaka nisu željeli da više trpe. Odlučili su se za promjenu ljekarskog tima na tu poziciju stigao je Eirale.

Italijanski ljekar je, očekivano, stigao iz Katara. Radio je tamo u jednoj velikoj bolnici, a iza sebe ima poprilično bogat CV kada je rad sa fudbalerima u pitanju.

Tako je od 2004.d o 2006. godine radio kao ljekar ekipe Intera, a godinu dana kasnije je otišao u Katar, gdje je u nacionalnom timu ove zemlje radio pet godina.

Eirale je na mjestu šefa medicinskog tima zamijenio Eric Rollanda, koji je još uvijek u klubu, ali on više neće imati prevelike ovlasti.

Tuchel potpuno bijesan: Pitajte igrače zašto su tako igrali!

PSG je propustio već tri šanse da osigura titulu prvaka Francuske.

Parižani su prvo remizirali sa Strasbourgom (2:2) na Parku prinčeva, zatim su doživjeli pravi debakl kod Lillea (5:1), a u srijedu su poraženi i od Nantesa sa 3:2.

Nastavak serije loših rezultata je poprilično naljutio trenera Thomasa Tuchela. Iako je u prethodnim utakmicama branio igrače, sinoć nakon poraza od Kanarinaca to nije želio raditi.

"Nemam nikakvo objašnjenje. Pitajte igrače zašto su tako igrali, a ne mene", bijesno je odgovorio njemački stručnjak na pitanje francuskih novinara, pa je nastavio izlaganje.

"Bolje da ništa ne govorim. Danas nisu igrali i to je stvarnost. Poraz smo zaslužili i jedino se mogu izviniti navijačima za ovakav nastup. Ovako se ne može igrati u dresu PSG-a", istakao je Tuchel.

Ni tu nije bio kraj. Tuchel je itekako zabrinut zbog forme u kojoj se nalazi njegova ekipa, kao i zbog rezultata koje postižu.

"U tri meča nismo uspjeli osigurati titulu. Nismo sposobni to napraviti i to je tako. Uvijek sam branio svoje igrače, ali danas ne želim. Zaslužili smo poraz i sreća da nije završili sa više golova u našoj mreži. Sve je time rečeno. Ne vjerujem da će se išta promijeniti u naredna tri dana za meč protiv Monaca. Zabrinut sam", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi