"Žao mi je, protiv Grčke neću moći pomoći"

Terzić iz Mađarske za SportSport.ba

"Žao mi je, protiv Grčke neću moći pomoći"

Adnan Beganović

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša u posljednjih nekoliko godina, Mirsad Terić, teže je povrijeđen u jučerašnjem duelu Veszprema i Fuchse Berlina.
Naime, na samom otvaranju utakmice našem reprezentativcu je u jednom duelu sa protivničkim igračem pukla kost iznad kažiprsta desne ruke i odmah je sinoć podvrgnut operativnom zahvatu, a kako sam kaže u razgovoru za SportSport. ba treninzima će se vratiti za dva mjeseca.

"Nastradao sam prilikom jednog duela sa protivničkim igračem na samom otvaranju utakmice. Odmah sam znao da nije dobro, što su liječnički pregledi i potvrdili. Operisan sam sinoć, a jutros sam došao kući", za SportSport.ba iz Mađarske govori Mirsad Terić.

"Slijedi mi osam sedmica pauze, a nakon toga ću se priključiti ekipi. Sreća u nesreći je što je povreda došla upravo pred sam kraj prvog dijela sezone, pa i neću propustiti toliko utakmica", dodaje Terzić.

Međutim, ono što svakako nije dobro je to što će naš nacionalni tim biti lišen usluga ovog vrsnog rukometaša u presudnim kvalifikacionim duelima sa Grčkom.

"Neću biti spreman za duele sa Grčkom. Žao mi je, no takav je sport. Nikad ne znate kada će vas sustići neka povreda. Međutim, smatram da i bez mene možemo izaći kao pobjednici iz dvomeča sa Grčkom. Rukomet je kolektivni sport, tako da se jedan igrač uvijek može nadoknaditi, a mišljenja sam da imamo ekipu koja je u stanju savladati Grčku. Atmosfera u reprezentaciji je ponovo kao nekad, odlično se radi na treninzima i uvjeren sam da ćemo to naplatiti. Međutim, i ako prožemo Grčku očekuje nas baraž i najbolje evropske momčadi u istom. Biće teško, no uz malo sreće možemo se konačno plasirati na jedno veliko takmičenje", istakao je Terzić.

Nakon odigranih šest kola u Ligi prvaka Veszprem se nalazi na 2. mjestu tabele grupe B sa 8 osvojenih bodova, no jučerašnji poraz od Fuchsea nije došao u najbolje vrijeme za mađarsku momčad.

"Poraz od njemačke ekipe niko u klubu nije očekivao. Cilj nam je osvojiti 2. mjesto u grupi, no nakon jučerašnjeg poraza teško ćemo ga ostvariti. Veszprem uvijek ima visoke ambicije, pa tako i ove sezone. Želimo na final - four, no to žele i mnoge druge evropske ekipe. Ima još mnogo da se igra i učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo napravili što bolji rezultat u Ligi prvaka", zaključio je Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.