Zapamtite njegovo ime: Tinejdžer u debiju spasio Arsenal

Dva gola Edwarda Nketiaha

Zapamtite njegovo ime: Tinejdžer u debiju spasio Arsenal

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Arsenala večeras su prošli Norwich u meču engleskog Carabao Cupa, a njihov junak je debitant Edward Nketiah.

Arsenal je na Emiratesu ugostio Norwich i malo ko je očekivao da će Mario Vrančić i društvo biti blizu pobjede na ovom gostovanju. No, klinac koji je tek dobio šansu srušio je njihove snove.

Arsene Wenger izveo je kombinovan sastav kao i u meču protiv Crvene zvezde, a vodstvo je Norwichu donio Murphy golom u 34. minuti. 

Uslijedila je velika dominacija londonskog tima, no Norwich se branio svim sredstvima i Kanarinci su željeli po svaku cijenu izboriti četvrtfinale na senzacionalan način.

Nisu smogli snage da izdrže do kraja. Pet minuta prije isteka 90. minute je 18-godišnji Nketiah, koji je ušao koju tridesetak sekundi ranije, zabio za 1:1 i moralo se igrati dodatnih pola sata. Nketiah nije bio ni rođen kada je Arsene Wenger došao na klupu Topnika.

U šestoj minuti produžetka Topnici dolaze do pobjede, a opet je pogodio nevjerovatni tinejdžer ganskog porijekla, Edward Nketiah.

O Nketiahu će sasvim sigurno još da se piše i u budućnosti ćete imati priliku da uživate u majstorijama danas nepoznatog momka, a predviđa mu se blistava karijera. 

Carabao Cup, osmina finala:

Arsenal - Norwich 2:1 (Nketiah 85, 96/ Murphy 34)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti