Zapinje oko jednog predsjednika

U prostorijama FS BiH još traju razgovori

Zapinje oko jednog predsjednika

Adnan Beganović

Sastanak izaslanika FIFA-e i UEFA-e,  Marcel Benza i Eve Pasqueir, sa čelnim ljudima FS BiH još uvijek traje. Iako je većina bh. građana već u dubokom snu u prostorijama FS BiH još uvijek se razgovara o budućnosti bosanskohercegovačkog fudbala.

Podsjetimo, prije nekih mjesec dana iz UEFA-e i FIFA-e su na adresu našeg saveza poslali prijedlog novog statuta FS BiH, te su zatražili da se isti usvoji, a ukoliko do toga ne dođe, odnosno ukoliko se prijedlog statuta ne usvoji, slijede nam žestoke sankcije, pa možda i izbacivanje naših klubova i reprezentacije iz svih takmičenja.

"Sastanak još uvijek traje. Pregovori su veoma teški. FIFA i UEFA insistiraju na jednom predsjedniku i doista sa sigurnošću ne mogu reći kako će se sve završiti. Oni insistiraju na jednom predsjedniku i oko toga se vodi rasprava", govori naš izvor koji prisustvuje sastanku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.