Započeli radovi na renoviranju stadiona FK Željezničar
Fkzeljeznicar.ba

Projekat "Evropska Grbavica"

Započeli radovi na renoviranju stadiona FK Željezničar

Danas su i zvanično započeli konkretni radovi na renoviranju stadiona FK Željezničar.

U okviru projekta "Evropske Grbavice" navijači Željezničara su u proteklom periodu prikupili značajna novčana sredstva koja će uz sredstva sponzora i kluba biti investirana u renoviranje stadiona, koji će od juna ove godine imati licencu za igranje evropskih utakmica kategorije 2.  

Svi planirani radovi će biti završeni na vrijeme, a iz kluba su saopštili da je renoviranje u toku i da se započeti radovi odnose na parking mjesta VIP osoba i službenih lica, prostorije za delegate, kontrolnu sobu i media centar. 

Također, u narednom mjesecu će se započeti i faza gradnje istočne tribine koja će biti kompaktibilna i u skladu sa izrađenim idejnim rješenjem novog stadiona. Po završetku prve faze gradnje, kapacitet tribine će iznositi 2850 sjedećih mjesta i njenom izgradnjom osigurat će se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija.

Na liniji vizije razvoja infrastrukture, FK Željezničar je putem klupske stranice saopštio navijačima da će u 2017. godini biti započeta i završena i izgradnja prve faze južne tribine. Tribina će biti locirana neposredno iza vratnica, po uzoru na sjevernu tribinu.  

U svrhu cjelovitog informisanja iz FK Željezničar su navijačima, sponzorima i prijateljima kluba predstavili grafički prikaz planiranih i izvršenih radova koji u punoj rezoluciji možete pogledati i preuzeti ovdje

  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi