Zaposlenici KK Split prijete štrajkom glađu

Teška situacija u nekadašnjem evropskom prvaku

Zaposlenici KK Split prijete štrajkom glađu

Adnan Beganović

Situacija u košarkaškom klubu Split, nekadašnjem evropskom prvaku, iz dana u dan sve je gora, a prema pisanju Slobodne Dalmacije zaposleni u ovom klubu zaprijetili su štrajkom glađu.

Prema informacijama koje dolaze iz Hrvatske, nekadašnji košarkaški evropski prvak  nalazi se u nezavidnoj financijskoj situaciji. Klub duguje igračima, najmodavcima i zaposlenicima, a financijski minus iznosi oko 5 miliona kuna.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije zaposlenici nisu primili platu već deset mjeseci te se spremaju na očajnički potez, štrajk glađu. Iz kluba nisu htjeli komentarisati najavu štrajka glađu, ali su priznali da se nalaze u nezavidnoj situaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.