Zar je neko mislio da Loew jednu eru neće završiti na "degutantan" način?

Više neće biti selektor Njemačke

Zar je neko mislio da Loew jednu eru neće završiti na "degutantan" način?

Admin Čaušević

Joachim Loew je selektorski mandat na klupi Njemačke završio porazom od Engleske u osmini finala Evropskog prvenstva sa 2:0. 

Loew je Elf vodio 15 godina, a najveći uspjeh mu je svakako osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu kada je u finalu pobijeđena Argentina.

Odlični stručnjak je u međuvremenu postao prepoznatljiv po svojim degutantnim ritualima tokom utakmica jer ima potrebu da prste stavlja gdje ne treba zatim ih miriše.

Tako se njemački stručnjak znao dobro "zaroviti" u svoje pantalone, čačkati nos i slično te je vrlo često znao biti meti kritika.

U duelu protiv Engleske u jednom trenutku je provjerio stanje u svom nosu, pomirisao prste, a zatim ih polizao jezikom. Scenu pogledajte ovdje.

"Iskreno, i ja sam vidio fotografije. Očito je da se neke stvari rade nesvjesno uslijed navale adrenalina i pojačane koncentracije. Dogodilo se i zbog toga se ispričavam. Pokušat ću se u budućnosti drugačije ponašati", rekao je Loew prije pet godina nakon što su jedne prilike nije higijenski ponašao.

Oglasi

Međutim, kako je vrijeme odmicalo ovaj 61-godišnjak nije uspio da se riješi loše navike koja mu je donijela neslavni epitet "najodvratnijeg" trenera današnjice.

Inače, Loew je nacionalnu vrstu Njemačke vodio na 198 utakmica u učinak od 125 pobjeda, 39 remija i 34 poraza. Osim Svjetskog prvenstva, osvojio je i Kup konfederacija 2017., dok je 2008. izgubio finale Eura.

Prvi meč vodio je još u augustu 2006. godine kada je u prijateljskom duelu s 3:0 savladana Švedska, a posljednji večeras u porazu od Engleske.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Nadali smo se da ćemo uspjeti mnogo više na ovom turniru. Razočaran sam jer je nakon ovog meča nestao entuzijazam", poručio je Loew nakon poraza od Gordi Albiona.

Kako sada stvari stoje Lowea će na kupi Njemačke naslijediti njegov nekadašnji pomoćnik i bivši trener Bayerna, Hansi Flick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi