Zaragoza preko Granade do osmine finala Kupa kralja

Kup Španije

Zaragoza preko Granade do osmine finala Kupa kralja

M. Šljivak

Fudbaleri Zaragoze poraženi su večeras od Granade u revanš susretu šesnaestine finala Kupa kralja sa 2:1, no zahvaljujući pobjedi u prvom susretu ostvarili su plasman dalje.

Granada je u susret sa Zaragozom ušla sa golom minusa (0:1) iz prve utakmice, a tu prednost su anulirali golom Ighala iz 27. minuti, koji je uz pomoć odbrane gostiju matirao Lea Franca za 1:0.

Vodstvom Granade se otišlo na odmor, ali su nakon samo deset minuta igre u nastavku gosti prekrasnim golom Josea Maria došli do poravnanja rezultat na 1:1. Tri minute kasnije zbog simuliranja je isključen Helder Postiga, a prednost igrača više Granada je iskoristila u 66. minuti kada nakon kornera Mainz najviše skače u kaznenom prostoru, te pogađa mrežu Zaragoze za vodstvo od 2:1.

Krenula je potom Granada i po treći gol koji bi im donio prolaz dalje, no do njega nisu došli, te će Zaragoza igrati u osmini finala Kupa kralja gdje ih čeka Levante.


Gol de Ighalo (Granada - Zaragoza) 1-0... by mundocorner
Gol de Jose Mari (Granada - Celta) 1-1... by mundocorner
Gol de Mainz (Granada - Zaragoza) 2-1... by mundocorner

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.