Zaragoza sa dva igrača manje slavila na Mestalli

Atletico bolji od Athletica

Zaragoza sa dva igrača manje slavila na Mestalli

U derbi susretu 29. kola španske fudbalske Primera lige Atletico Madrid je na Vicente Calderonu rezultatom 2:1 bio bolji od Athletic Bilbaa, dok se za senzaciju pobrinula Zaragoza, slavivši na Mestalli.

Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu, te stvorili nekoliko prilika preko Arde Turana i Radamela Falcaa, ali se mreža Baskijaca nije zatresla. Athletic je uzvratio pred kraj prvog poluvremena, prenijevši težište igre na polovinu Jorgandžija, ali Iker Munian nije uspio naći put do mreže domaćina.

 

Atletico je poveo u četvrtoj minuti nastavka golom sjajnog Kolumbijca Falcaa. Isti je igrač u 71. minuti svojim drugim golom donio pobjedu madridskoj ekipi. Utješni gol za najslavniji baskijski klub postigao je u sudijskoj nadoknadi Javi Martinez.

 

Za senzaciju kola pobrinula se Zaragoza, koja je slavila sa 2:1 na Mestalli kod Valencije i to sa dva igrača manje. Valencija je već u devetoj minuti došla u vodstvo golom Pabla Hernandeza. Kada je u 20. minuti Alvarez dobio direktan crveni karton, malo ko je mislio da će Zaragoza izbjeći poraz. 

 

Međutim, upravo se to desilo. Prvo je u 30. minuti Apono sa bijele tačke poravnao rezultat, da bi isti igrač 14 minuta prije kraa svojim drugim golom donio veliku pobjedu Zaragozi. Pred kraj susreta, Franco Zuculini je dobio crveni karton, pa je Zaragoza susret završila sa devet igrača na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.