Zasjenio Ronalda i Messija, ali o njemu niko ne govori

Soriano briljira u Salzburgu

Zasjenio Ronalda i Messija, ali o njemu niko ne govori

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su najbolji strijelci 2014. godine, ali ne mogu se pohvaliti statistikom kakvu ima napadač Salzburga Jonathan Soriano.

Stalno se govori o Ronaldu i Messiju, no ima i drugih igrača koji su obilježili 2014. godinu. Soriano je jedan od njih.

Nogometaš Salzburga je uz Ronalda jedini igrač koji je postigao više golova nego što je odigrao utakmica. Španac je u 52 utakmice postigao 55 golova, što znači da prosječno po susretu zabije 1.05 golova.

Ronaldo je u 60 susreta postigao 61 gol i njegov prosjek je 1.01 gol po susretu. Dakle, Soriano je najefikasniji nogometaš svijeta u 2014. godini. Messi je u 66 utakmica postigao 58 golova.

"Zadovoljan sam situacijom u klubu. Salzburg je ambiciozan i svake godine sve više napredujemo. Nadam se da ću nastaviti ovako postizati golove. Kada je u pitanju budućnost, ko me bude želio dovesti, morat će razgovarati s vodstvom kluba. No, teško će me iko dovesti", kazao je Soriano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti