U svlačionici Hrvatske osvanula zastava BiH! Poznato je šta i ko stoji iza svega!

Vatreni na Maksimiru dočekuju Armeniju

U svlačionici Hrvatske osvanula zastava BiH! Poznato je šta i ko stoji iza svega!

Admin Čaušević

Nakon što je prije dvije godine na Poljudu potvrdila plasman na Svjetsko prvenstvo pobijedivši Rusiju, Hrvatska sada na Maksimiru traži direktan plasman na Evropsko prvenstvo, a za rivala će imati ponovo selekciju sa istoka Evrope - Armeniju. 

Uoči same utakmice HNS je na društvenim mrežama objavio kratki snimak iz svlačionice Maksimira, a pažnju je privukla zastava Bosne i Hercegovine, ali i drugih zemalja.

Naime, zastava BiH je okačena u domaću svlačionicu Maksimira što je na neki način dugogodišnja pojava na utakmicama zagrebačkog Dinama. 

Iz HNS-a su na određen način korigovali svlačionicu stavljajući naljepnice sa svojim sloganima, dok su zastave ostale netaknute.

Inače, najuspješniji klub u Hrvatskoj u svlačionici drži okačenim zastave zemalja iz kojih dolaze prvotimci Modrih, pa su tu između ostalih još zastave Sjeverne Makedonije, Irana, Japana, Švicarske i drugih zemalja.

Oglasi

Ove godine predstavnika BiH u seniorskom timu Dinama je Luka Menalo, dok je i šef stručnog štaba Sergej Jakirović rođen u našoj zemlji, tačnije u Mostaru, a svojevremeno je i nastupao za A reprezentaciju naše zemlje. 

Prvotimac Modrih je i mladi reprezentativac BiH koji je prošle sezone igrao na posudbi u Zrinjskom, Petar Sučić.

Inače, osim Menala i Sučića u prvom timu Dinama je i mladi golman Faris Krkalić koji čeka svoju šansu. Ovaj 21-godišnjak je do sada konkurisao za meč Kupa protiv Ponikva, ali nije dobio šansu.

Nema stranca bez Bosanca

Za zagrebačkog velikana slovi čuvena rečenica: "U Dinamu nema stranca bez Bosanca". Taj izraz nastao je nakon što su brojni bh. fudbaleri na Maskimiru ostavili dubok trag.

Denijal Pirić, Džemal Mustedanagić, Ismet Hadžić, Haris Škoro, Nermin Šabić i Edin Mujčin su imena koja itekako dobro pamte oni stariji navijači Modrih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karijera Izeta Hajrovića je otišla silaznom putanjom, ali ga se na Maksimiru još uvijek rado sjete

Od bh. igrača iz nedavne prošlosti koji su igrali za Dinamo izdvajaju se Izet Hajrović, Amer Gojak, Armin Hodžić, Emir Dilaver kao i Mehmed Alispahić.

Inače, reprezentacija Hrvatske bi u narednim godinama trebala definitivno odseliti sa Maksimira pošto se kroz nekoliko sedmica očekuje potpis sporazuma o zemljištu, a samim tim i početak izgradnje nacionalnog stadiona.

Top Komentari

miroljub.petrovic
Definitivno najveci uspjeh bejha reprezentacije,iza "nije bio offside protiv Nigerije"
0 0
Brazuka
Index.hr je kupio sportsport.ba?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi