U javnost "procurio" sastav Hrvatske, ali svi pričaju o rečenici Zlatka Dalića s press konferencije!
Zlatko Dalić zna šta njegovi momci večeras moraju da urade. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Imaju sve u svojim rukama

U javnost "procurio" sastav Hrvatske, ali svi pričaju o rečenici Zlatka Dalića s press konferencije!

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske večeras u Zagrebu igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Armenije i u slučaju pobjede Vatreni sigurno idu na još jedno veliko takmičenje. Sastav Hrvatske već je "procurio" u javnost, no ono što je posebno oduševilo sve jeste poruka Zlatka Dalića za svoje igrače pred utakmicu godine.

Hrvatska je prošlog mjeseca porazima protiv Turske i Velsa sebi itekako zakomplikovala situaciju i čak više nije imala sve u svojim rukama, no prije nekoliko dana pobjedom protiv Latvije ovaj tim se vratio na "pole poziciju".

Vels je kiksao u gostima protiv Armenije što je Hrvatsku vratilo na drugo mjesto i večeras će sami da odlučuju o svojoj sudbini.

Hrvatima pobjeda protiv Armenije sigurno donosi plasman na Evropsko prvenstvo bez obzira na razultat meča Vels - Turska, te je jasno da će izabranici Zlatka Dalića od prve minute krenuti veoma ofanzivno kako bi što prije riješili pitanje pobjednika.

U hrvatskim medijima već je i "procurio" vjerovatni sastav Hrvatske za večerašnju utakmicu koji pokazuje da Dalić neće ništa rizikovati, te da će na teren od prve minute poslati ono najbolje što trenutno ima na raspolaganju.

Oglasi

Vjerovatni sastav Hrvatske: Livaković, Stanišić, Erlić, Gvardiol, Šutalo, Modrić, Brozović, Majer, Kramarić, Ivanušec, Budimir.

Dalić je jučer održao press konferenciju na kojoj je otkrio svoja očekivanja pred utakmicu godine za Hrvatsku.

Rođeni Livnjak priznao je da nije očekivao da će njegov tim doći do toga da se ponovo u zadnjem kolu bori za plasman na veliko takmičenje, te je svjestan koliko su sami sebi zakomplikovali situaciju porazima prošlog mjeseca.

"Nisam imao u planu da ćemo se opet dovesti do toga da u zadnjem kolu odlučujemo. Oktobar nas je koštao živaca i stresa. Očekujem čvrst pristup, treba graditi pobjedu, ne dopustiti protivniku šanse, tako je bilo i Splitu gdje smo dominirali i bilo je pitanje kad ćemo zabiti. Očekujem da ćemo igrati kao u Armeniji, da ćemo biti racionalni, pametni, agresivni i kompaktni", rekao je Dalić.

Zlatka Dalića i ekipu Hrvatske uopšte ne zanima meč Vels - Turska

Međutim, jedna rečenica koju je selektor Hrvatske jučer rekao posebno je oduševila javnost i pokazala koji su Vatreni odlučni da uzmu stvari u svoje ruke i riješe svoju sudbinu bez obzira na druge mečeve.

"Vels - Turska? Nećemo pratiti utakmicu u Velsu, samo ćemo gledati sebe", jasno je poručio selektor reprezentacije Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica između Hrvatske i Armenije koja se igra na Maksimiru u Zagrebu počinje večeras u 20:45 sati, a u istom terminu sastaju se i Vels - Turska nakon čega ćemo sazati ime posljednjeg putnika na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi