Zašto je Bilić promijenio poziciju Chicharitu?

Nikom nije jasno

Zašto je Bilić promijenio poziciju Chicharitu?

Fudbaler West Hama Javier Hernandez Chicharito sinoć je zaigrao na sasvim novoj poziciji u susretu sa Huddersfieldom (2:0).

Menadžer West Hama Slaven Bilić je Chicharitu namijenio ulogu lijevog krila, dok je u samom vrhu napada zaigrao Andy Carroll, a Meksikanac se nije dobro snašao i izmijenjen je u 64. minuti.

Odluka hrvatskog trenera da promijeni poziciju Chicharitu naišla je negodovanje navijača West Hama, koji ne razumiju zašto je Bilić udaljio od gola čovjeka koji ima nevjerovatan osjećaj za gol.

Chicharito se u karijeri nadavao golova u Unitedu, Realu i Leverkusenu, ali većinu njih je postigao iz male udaljenosti. Omaleni Meksikanac je po pravilu uvijek bio najbliži protivničkom golu, jer se najbolje snalazio baš u situacijama kada bi se našao u petercu. 

Sve u svemu, Bilićev eksperiment se nije pokazao uspješnim i vjerovatno više neće pokušavati sa Chicharitom na krilu, posebno nakon brojnih komentara navijača West Hama na Twitteru koji su doslovno bili u nevjerici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Javier Hernandez je u ovoj sezoni postigao dva gola za West Ham i to u duelu sa Southamptonom (2:3), a njegov klub je sinoć ostvario prvu pobjedu u sezoni i pobjegao sa dna tabele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi